На Львівщині перед судом постануть члени сталого наркоугруповання.

Про це повідомляє пресцентр поліції Львівщини.

За даними поліції зловмисники щомісяця збували близько 3 кілограм наркотичних засобів та психотропних речовин. У двох наркокрамницях, фігуранти пропонували своїм клієнтам – канабіс, амфетамін, мефедрон та псилоцибін, а кошти за «товар» отримували на електронні гаманці.

Організував незаконну діяльність 27-річний житель Львівської області. Він створив дві наркокрамниці, а для збуту заборонених речовин взяв у спільники ще трьох чоловіків віком від 24 до 30-ти років.

За місяць фігуранти збували близько трьох кілограмів наркотиків та психотропів, а це майже 2600 «закладок». Кошти за замовлення «клієнти» перераховували на електронні гаманці або розраховувалися криптовалюті і після оплати отримували фото з місцем розташування завчасно зроблених «закладок» та їх координати.

Під час 10 одночасних санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили близько 2 кг амфетаміну, понад кілограм шоколадних цукерок, які містять «псилоцибін», майже кілограм канабісу, мефедрон, псилоцибінові гриби, МДМА, гашиш, а також велику кількість фасувальних матеріалів.

Організатору та ще трьом фігурантам повідомлено про підозру за низкою статтей Кримінального кодексу України, зокрема:

  • чч. 2,3 ст. 307 - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів;
  • ч.1 ст. 309 - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту;
  • ч.1 ст. 263 - незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Досудове розслідування завершено.

Обвинувальний акт скеровано до Сихівського районного суду міста Львова для розгляду справи по суті.

Читайте також у «Вголосі»: Перші хвилини рашистського вторгнення в Україну. Розповідь очевидця

ІА "Вголос": НОВИНИ