Наліпки з надписами «Тут не поважають українську мову» та з намальованою свинею у кольорах країни-агресора з’явилися сьогодні на вітринах однієї з крамниць у центрі Львова.

Нагадаємо, як нещодавно писав «Вголос», львів’яни зауважили, що в центрі міста працює магазин, працівники якого відмовляються обслуговувати відвідувачів українською мовою.

Активісти, які звернули на це увагу, вирішили дати працівникам час аби виправитися. Але у магазині твердо нехтують як українською мовою, так і Законом України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», який вимагає аби з 16 січня уся сфера послуг повинна послуговуватися виключно українською.

«Злочин не має терміну давності. Сподіваємось це переконає власників магазину більше не робити помилок і не брати на роботу продавців, які порушують Закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Ну а для інших магазинів це мало би стати запобіжником для неповторення помилок», - вважають активісти. 

Вони зайшли до крамниці, поспілкувалися з працівниками. А потім обклеїли вітрини наліпками, в яких нагадали про порушення законодавства.

У розмові з «Вголосом» ветеран російсько-української війни Антон Петрівський зазначив, що активісти вчинили правильно.

«Порушники законодавства повинні бути покарані. Також вони повинні зазнати репутаційних втрат», - переконаний боєць.

ІА "Вголос": НОВИНИ