До завершення голосування за проекти Громадського бюджету Львова залишилося шість днів.

На сьогодні вже близько сто тисяч львів’ян віддали свої голоси за проекти, які будуть реалізовані за кошти міського бюджету.

На сьогодні серед великих проектів у категорії «Освітні та медичні проекти» лідирують проект безбар’єрного простору практичної науки "Puliui Science Hub, який вже підтримало 5 400 львів’ян. Цей проект будуть створювати у ліцеї імені Івана Пулюя. Він передбачає створення різноманітних наукових лабораторій для навчання учнів.  

За проект освітньо-відпочинкового простору «R.E.A.L. patio»вже віддали 4 304 голоси. Проект передбачає реконструкцію внутрішнього дворика ліцею «Львівський». Після реконструкції учні ліцею зможуть тут не тільки відпочивати, але й мати уроки на свіжому повітрі.

На третьому місці на цей момент є проект «Смачна локація у ліцеї «Сихівський». Оновлення харчоблоку та їдальні в приміщенні ліцею вже отримало 3 300 голосів.

Також львів’яни підтримують проект «Нехай б’ється серце дитини», за який вже віддано 3 200 голосів. Він передбачає забезпечення клінічної лікарні швидкої допомоги у Львові сучасним високоякісним медичним обладнанням для надання допомоги дітям з хворобами серця та судин.

Що стосується малих проектів, то тут лідирують проекти «Парк на Малоголосківській» (1400 голосів), «Система відеоспостереження в парку Горіховий гай» (1200 голосів) та «Мультиспортивний майданчик з дитячою ігровою зоною на вул. Студентській» (1100 голосів)

Серед малих проектів у категорії «Освітні та медичні проекти» беззаперечним лідером є проект встановлення сучасної вентиляційної системи у ліцеї імені Івана Пулюя у Львові. Він вже набрав понад 4 тисячі голосів. Також за спортивний хаб у ліцеї «Оріяна» віддали понад 2 тисячі голосів. А клас просто неба у СЗШ №98  отримав 2200 голосів.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», голосування за проекти Громадського бюджету триватиме до 15 листопада. Цього року у конкурсі проектів беруть участь 254 проекти. Для втілення ідей переможців у міському бюджеті передбачено 75 мільйонів гривень.

ІА "Вголос": НОВИНИ