Для того, аби львівські школярі навчилися викидати різні типи відходів у правильні контейнери, не соромилися цього та збагнули, що така діяльність справді є важливою у сучасному світі, з частиною їхніх вчителів провели тренінги, на яких навчали, як донести потрібну інформацію дітям.

Про це кореспондентові "Вголосу" розповіла Діана Попфалуші, представник Zero Waste Lviv.

"Ми і самі проводили навчання з учнями, але потім зрозуміли, розповісти їм у ролі запрошених гостей у школах — це одне, а якщо це робитимуть їхні вчителі на уроках — зовсім інше. Якщо викладачі регулярно розповідатимуть про правила поводження зі сміттям, то щось-таки учні запам’ятають обов’язково".

Сіра Віра Семенівна, вчитель природознавства, зазначила, що одних розмов між вчителями й учнями недостатньо, адже коли школярі приходять додому, то вплив батьків, котрих свого часу не навчили правильного поводження з відходами, руйнує все, що намагалися донести учням у школі.

"Дитині, крім школи, про сортування повинні розповідати і батьки, адже від них залежить, чи буде школяр і надалі цим займатися. Був такий випадок, коли мій учень сказав, що його тато насміхався з правил користування контейнерами та методики викидання сміття. І, як кожна дитина, цей школяр зважив на думку свого батька, а не на те, що розповідав учитель… Тяжко в такі моменти, але ця робота є необхідною. Людей треба інформувати про проблеми довкілля, влаштовувати лекції, аби вони, дорослі, потім правильно виховували своїх дітей".

Організатори додають, що такі тренінги проводитимуть упродовж трьох днів для більш ніж 90 вчителів біології та природознавства з різних районів Львова.

ІА "Вголос": НОВИНИ