Вже через місяць машини зможуть продати.

Так, у будь-яких боржників забиратимуть автомобілі та відправлятимуть їх на штрафмайданчик допоки ті не сплатять борг.

Відповідну заяву зробив начальник західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Тарас Грень на пресконференції у Львові, пише «Leopolis.news».

За його словами, з 7 лютого державні структури повністю контролюватимуть пересування усіх автомобілів в місті в автоматичному режимі.

«Комп’ютерна програма через сотні камер спостереження фіксує за державним номерним знаком маршрут переміщення необхідної автівки. І це вже питання техніки — державним виконавцям за сприяння патрульних таку автомашину виявити та зупинити. Державні виконавці мають право таку машину затримати і скерувати на штрафмайданчик. Хоча власник може відразу за допомогою різних платіжних систем погасити борг. От нещодавно ми тестували нашу систему і виявили боржника, який відразу ж після зупинки погасив борг на суму у 24 тис. грн. Але наголошу, що борг стягується з власника автомобіля, а не тієї особи, в користуванні якої він перебуває», — каже Тарас Грень.

Варто зазначити, що в разі не сплати боргу після затримки автомобіля, система СЕТАМ розпочне процедуру продажу. 

«У разі непогашення боргу автомобіль вилучається на штрафмайданчик і розпочинається процедура його оформлення на продаж через систему СЕТАМ. Усе це може тривати до місяця. Але боржник у будь-який час після погашення боргу може забрати свою автівку. Наша система моніторить усі авто у Львові та околицях за номером та маркою, в тому числі й автомобілі на іноземній реєстрації. В базі зберігаються усі маршрути пересування машини містом», — пояснив начальник управління забезпечення примусового виконання рішень у Львівській області Тарас Бассараб.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ