Перший середньовічний ресторан Львова – "Пивниця Лева" з нагоди відкриття влаштував для своїх гостей винний вечір "Піно Нуар" – Бургундський аристократ".

Винний експерт Торгового Дому "Арда", партнера цього вечора, Даніїл Замойський каже, що Піно Нуар вважається одним із найяскравіших представників благородних сортів винограду. Під час вечора гості дегустували кращі вина Піно Нуар, в тому числі великі вина Франції. Справжні гурмани кажуть, що лише раз відчувши м’який смак цього вина з ніжним ароматом полуниці та вишні, можна пристраститись до нього на все життя.

Символічно, що середньовічний ресторан "Пивниця Лева" відкрився для гостей саме дегустацією великих французьких вин, адже культура винопиття походить своїм корінням в далеке середньовіччя, коли до Львова возили вина з далекої Франції, Італії, Іспанії. Ресторан привабить відвідувачів колекцією вишуканих вин. Адже це один з небагатьох ресторанів, де працює професійний сомельє.

Підземелля, у якому розташовано ресторан, оповите легендами і сьогодні вони отримали нове життя. Особлива гордість "Пивниці Лева" – це меню. "Нам довелось вивчити чимало історичних та архівних документів, аби страви у ресторані відповідали епосі княжого Львова.

У ті часи на срібних тарелях княжій знаті подавали і ніжних молочних поросят, і стерлядь, фаршировану раковими шийками під шафрановим соусом, і, обов’язково медові телячі ребра, запечені на вогні" – розповідає Олег Шихінов, шеф-кухар ресторану. Усі перелічені страви, приготовані за стародавніми рецептами, можна скуштувати нині у "Пивниці Лева".

За словами директора ресторану Надії Бербеки, відвідувачів приємно вразять демократичні ціни та великі порції. А ще кожен гість, який завітає у ресторан у середньовічному одязі, зможе отримати знижку 50%.

Прес-служба ресторану "Пивниця Лева"

ІА "Вголос": НОВИНИ