Про це повідомив кореспондент «Вголосу».

Як ішлося під час обговорення проекту рішення, ця автостанція буде тимчасовою, доки навпроти не побудують нову АС згідно з інвестиційним проектом, що переможе на конкурсі. 

Нагадаємо, депутати Львівської міської ради затвердили інвестиційний проект будівництва автостанцій для відправлення автобусів у бібрсько-ходорівському та в городоцькому напрямках. Уже 1 вересня має відбутися відповідний інвестиційний конкурс на будівництво АС. Наразі є лише один претендент.

Поміж тим, згідно з нинішнім рішенням виконкому, тимчасову АС на вул. Городоцькій, 359, відкриє ТзОВ «Бізнесресурс» для обслуговування автобусних маршрутів городоцького, мостиського, самбірського, старосамбірського та турківського напрямків.

Вона має пройти атестацію у Державній інспекції України з безпеки на наземному транспорті (Укртрансінспекції) згідно із законодавством України.

Однак із підприємцем укладуть додатковий договір, де має бути прописано, що ця станція діятиме тимчасово, доки переможець конкурсу не збудує нову.

Мер Львова переконував, що облаштування тимчасової АС необхідне, адже її можна відкрити за 1,5-2 місяці, тоді як будівництво нової займе приблизно рік. Поміж тим, це позбавить необхідності відправляти автобуси городоцького напрямку до Стрийського автовокзалу, що може викликати обурення мешканців.

ІА "Вголос": НОВИНИ