Служба безпеки України спільно з поліцейськими США провела спецоперацію. Вдалося припинити діяльність злочинного угрупування, члени якого підробляли документи.

Про це інформує пресцентр СБУ.

Слідство встановило, що злочинці діяли у Львові. Вони виготовляли високоякісні ID-картки країн Євросоюзу та інші дозвільні документи. Власні послуги підозрювані рекламували за допомогою анонімного сервера в мережі «Darknet».

Фальшиві документи дозволяли незаконно перетинати кордони різних держав. Клієнтами угрупування були нелегальні мігранти з країн Близького Сходу.

За місяць ділки могли виготовити кілька десятків підробок. Їх переправляли за кордон за допомогою водіїв міжнародних перевезень.

За місцем проживання фігурантів провели обшуки. Виявили бланки, комп’ютерну техніку, печатки, голограми та інші докази протиправної діяльності. Проти зловмисників відкрили кримінальне провадження. Їм інкримінують незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

Як писав «Вголос», СБУ викрила терориста, який планував підірвати автомобіль із провідним військовим спеціалістом. Таке завдання росіянин отримав від ФСБ Росії. Для виконання він прибув в Україну.

ІА "Вголос": НОВИНИ