У Львові під час руху трамвая водійці стало зле і вона знепритомніла.

Як повідомили у Львівському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, на щастя, в цю мить поруч перебували працівники «швидкої». 

За словами фельдшера з медицини невідкладних станів ПС №1 Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Богдана Левченка, їхня авто не змогло проїхати, тому що на вулиці Богдана Хмельницького два трамваї зупинилися один навпроти одного так близько, що це перешкоджало руху

«Ми саме транспортували пацієнтку до лікарні. Як раптом один із пасажирів громадського транспорту підбіг до нас та повідомив, що водійці трамвая стало зле й чи не можемо ми надати допомогу», - згадує він. 

Медики відразу констатували клінічну смерть (відсутність дихання, пульсації на сонній артерії, серцебиття, зіниці не реагували на світло). В кабіні водія – надто обмежений простір для надання меддопомоги, тому швидко перемістили жінку в салон. Одразу почали здійснювати непрямий масаж серця та штучну вентиляцію легень з інгаляцією мішком Амбу.
 
Коли ми поставили маску, під’їхала інша бригада (№140) й приєдналася до реанімаційних дій.
 
Стабілізувавши стан водійки трамвая, її госпіталізували  у лікарню на Миколайчука.
 
Зараз жінка ще перебуває в комі, перенесла інфаркт. Проте її рефлекси відновлені, дихання самостійне, фракція викиду лівого шлуночка в нормі, тиск стабільний. 
 
Водночас у Львівській міській раді повідомили, що на відео з кабіни трамвая зафіксовано, як о 12:46 водійка зупинилася на зупинці «Старий Ринок», що на вул. Богдана Хмельницького та відчинила двері. Те, що вона знепритомніла, зауважили небайдужі пасажири. Помітивши, що трамвай не продовжує рух, вони відчинили двері кабіни, почали надавати жінці допомогу, викликали швидку.

При перегляді журналу передрейсових медичних оглядів працівники служби безпеки руху ЛКП «Львівелектротранс» встановили, що цього ранку у водійки не було скарг на стан здоров’я, усі медичні показники були у нормі.

Читайте також у «Вголосі»: як на Львівщині вручають повістки. 

ІА "Вголос": НОВИНИ