Попри розголос у ЗМІ та соціальних мережах, на теренах Львова продовжує функціонувати цвинтар, який винник без жодних дозвільних документ ів на території самозахопленої земельної ділянки.

Про це сьогодні під час сесії повідомив голова Львівської міської організації ВО «Свобода» Любомир Мельничук.

Як повідомив депутат, до нього звернулись мешканці мікрорайону Рясне, з проханням звернути увагу на незаконне кладовище в їхньому мікрорайоні.

"Декілька років тому почалась діяльність незаконного кладовища. Районна адміністрація та міська влада закриває на це оці. При тому, що це заборонено чинним законодавством. В мене зараз в руках сотні звернень мешканців Рясного, які звернулись до мене", каже Мельничук.

За його словами, під всіма церквами в Рясному люди збирають підписи. Всі мешканці обурені тим, що у Львові відбуваються незаконні поховання. Ні священник, ні люди не можуть зрозуміти в якому статусі це відбувається

"Вимагаємо негайно втрутитись в цю ситуацію та створити: по-перше, виїзну групу з профільними чиновниками ЛМР по-друге, робочу групу з метою напрацювання механізму виходу з цієї ситуації По-третє, врешті-решт перестати закривати очі на катастрофічні проблеми, які відбуваються в нашому місті", - коментує Любомир Мельничук

Зауважимо, «Вголос» вже писав про ситуацію з незаконним цвинтарем на території Львова. Депутат Львівської міської ради VII скликання Ігор Телішевський нагадав тоді, що мова йде фактично про приватний цвинтар, функціонування яких в Україні заборонено законом. 

Нагадаємо, на Львівщині 2022-й проголосили роком УПА.

ІА "Вголос": НОВИНИ