Напередодні Дня захисників та захисниць України, який відзначають на Покрову, 14 жовтня, у Львові з'явиться новий меморіальний парк. Майже сотню іменних дерев висадять на пам'ять про полеглих героїв.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив Маркіян Лопачак, секретар Львівської міської ради. За словами посадовця, ця ініціатива належала Олені Пасевич, депутатці ЛМР від фракції «Європейська Солідарність». Вона була вдовою загиблого українського захисника. 

У 2014 році її чоловік Іван Пасевич, старший лейтенант ЗСУ, загинув біля села Красне на Луганщині 16 серпня 2014 під час обстрілу росіянами з РСЗВ «Град», закривши своїм тілом двох товаришів. Сама Олена активно займалася волонтерською та громадською діяльністю й виховувала двох синів. 42-річна жінка трагічно померла у березні цього року внаслідок раптового обриву тромбу. 

"Наша колега Оленка Пасевич пішла в кращий світ, так і не встигнувши зреалізувати свою велику мрію. Ця мрія – живий Парк пам‘яті Героїв, які віддали життя за Україну.
Нині на сесії Львівської міської ради ми врешті втілили її в життя.
Згідно з ухвалою, яку напрацювали представники всіх депутатських фракцій, напередодні Дня захисників і захисниць України – 13 жовтня – Парк пам‘яті буде висаджено" - пише Маркіян Лопачак.

За словами секретаря ЛМР, на території, що  з‘єднує Меморіал пам‘яті Героїв Небесної Сотні та Високий Замок з'явиться близько сотні іменних дерев, присвячених загиблим захисникам. Висаджуватимуть їх діти та родини Героїв.

«Дерева будуть різних видів – підібрані так, щоби цвіли та плодоносили одне за одним упродовж кількох місяців. Думаю, це буде місце сили. І не лише для родин Захисників, а й для всіх львів‘ян. Вічна слава Героям! Пам‘ятаємо», - додає Лопачак. 


Нагадаємо, «Вголос» писав про проєкт спеціального регламенту для забудовників, який розробляють у Львові. Про деталі документу розповів секретар ЛМР Маркіян Лопачак. 

ІА "Вголос": НОВИНИ