Попри суттєве збільшення кількості хворих на коронавірусну інфекцію ситуація завдяки вакцинації не така страшна, враховуючи статистику госпіталізації у Львові та області.

Таку думку висловив лікар, секретар комісії охорони здоров’я та соціального захисту ЛМР Євген Кузик у прямому етері «Народного Толк-Шоу» на телеканалі NTA.

Кузик озвучив останні цифри кількості людей, які захворіли. При цьому лікар зазначив, що на стаціонарному лікуванні у Львівській області перебуває 1589 осіб. Завантаженість у лікарнях Львівщини становить 30 відсотків від загальної кількості ліжко-місць. У Львові в лікарнях хворими на ковід зайняті 20 відсотків ліжок.

«Ситуація не така страшна, – каже Кузик. – Можна вважати, що ті особи, які вакциновані нещодавно або бустерною дозою, хворіють значно легше і не потребують госпіталізації. «Омікрон» – це п’ята хвиля, і вірус постійно мутує. Якщо попередні штами мали до десяти мутацій, то «Омікрон» – до п’ятдесяти. Фактично вакцина не завжди може розпізнати цей вірус, але вони між собою борються. Це добре, що вакциновані хворіють значно легше».

Євген Кузик стверджує, що кількість хворих і надалі зростатиме. За його словами, МОЗ прогнозує, що в лютому щодня буде до 60 тисяч людей із ковідом.

Нагадаємо, як повідомляв "Вголос", на Львівщині знову зросла кількість хворих на ковід. За минулу добу недугу підтвердили ще в 2 тисяч 299 осіб. Серед інфікованих 1 070 мешканців Львова. Також відомо, що від завтра, 26 січня, Львівщина може перейти у ”червону зону”.

 
 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ