Скільки людей залишається під завалами живими, а також число поранених і загиблих невідомо. Завали не розбирають - комунальники фізично знищені.

Про це пише народний депутат Сергій Тарута у “Фейсбуці”

“Достеменно відомо, що бомбосховище вціліло. Проте, воно складається з трьох частин, чи постраждала якась із них, невідомо. Вранці з-під завалів, які розбирали самі маріупольці, живими вийшло щонайменше 130 людей. За оцінками тих людей, які ховались у театрі, і вчора вирвались із Маріуполя, в бомбосховищі та самій будівлі театру залишалось щонайменше 1300 людей”, – написав Тарута.

Як зазначає нардеп, скільки людей продовжує знаходитись під завалами, скільки там поранених і загиблих, ніхто не знає. Зрозуміло тільки те, що шансів вибратись звідти в людей немає. Завали ніхто не розбирає. 

“Служби порятунку і комунальні, і державні за дні блокади рашистськими окупанти фізично знищені. Убито багато медиків. Це означає, що всі, хто вижили після бомбардування, або помруть під завалами театру, або вже померли", - написав він.

За словами Тарути, під завалами на 80% зруйнованого Маріуполя просто зараз живцем поховані десятки тисяч людей. 

«Маріуполь сьогодні – це камера тортур, де рашисти убивають жінок і дітей найжорстокішими способами! Світ має про це кричати! ПОЧУЙТЕ ГОЛОСИ МАРІУПОЛЬЦІВ, ЯКІ КРИЧАТЬ ПІД ЗАВАЛАМИ! ВРЯТУЙТЕ МАРІУПОЛЬ!» - закликав нардеп.

Нагадаємо, що 16 березня російські війська скинули бомбу на Драматичний театр у Маріуполі, де ховалися від обстрілів сотні мирних мешканців міста. 

Біля театру в Маріуполі були написи “Діти” для пілотів авіації

Зеленський нагородив звільненого з полону мера Мелітополя орденом «За мужність» (фото)

Бійці «Азову» знищили біля Маріуполя 2 БТРи, роту піхоти та чотири танки окупантів

ІА "Вголос": НОВИНИ