Військовослужбовці з 15 країн візьмуть участь у стратегічних командно-штабних навчаннях «Об’єднані зусилля – 2021».

Про це, сьогодні, 10 вересня, в Києві, під час брифінгу для представників Київської асоціації військових аташе та ЗМІ повідомив Головнокомандувач ЗС України / CinC AF of Ukraine генерал-лейтенант Валерій Залужний.
 
В ході навчання учасники відпрацюють управління угрупованнями військ під час ведення операції сил оборони. В основу практичних дій покладено виконання спільних завдань підрозділами Збройних Сил України та держав-партнерів й членів НАТО.
 
- До проведення стратегічного командно-штабного навчання для спільного виконання навчально-бойових завдань будуть залучені військові підрозділи 15 країн, серед них 11 країн-членів НАТО та 4 країни-партнери, - розповів генерал-лейтенант Валерій Залужний.

 
Він також зауважив, що міжнародне військове співробітництво і спільні навчання мають мирний характер, слугують елементом стримування агресора та спрямовані на розвиток оборонних спроможностей.
 
Довідково. У стратегічному командно-штабному навчанні візьмуть участь до 12500 осіб та понад 600 одиниць озброєння і військової техніки. Зокрема, танків – до 85 од.; бойових броньованих машин – до 420 од.; ракетних та артилерійських систем (калібром більше 100 мм) – до 50 од.; бойових кораблів (катерів) – до 20 од.; вертольотів (літаків) – до 30 одиниць.
 
Участь у СКШН «Об’єднані зусилля – 2021» братимуть представники збройних сил Великої Британії, Грузії, Італії, Йорданії, Канади, Латвії, Литви, Молдови, Німеччина, Польщі, Словаччини, Румунії, США, Угорщини та Швеції.

Як повідомляв раніше «Вголос», Головнокомандувач ЗСУ заявив, що не проти проїхатись на танку по Москві.

ІА "Вголос": НОВИНИ