Представник «Опозиційної платформи - За життя» Вадим Рабінович заявляє, що партія «Батьківщина» відмовилася від посади заступника голови Верховної Ради.

Про це він сказав у коментарі журналістам після засідання підгруп Підготовчої депутатської групи, передає УНІАН.

«Батьківщина» і «Голос» (позицію «Голосу» раніше офіційно підтвердив заступник глави партії Ярослав Юрчишин, - ред.) відмовилися від посади віцеспікера. Тобто з опозиції претендуємо тільки ми. Ну, я не знаю, наскільки партія Порошенка є опозиційною... Ми сказали: ми претендуємо на цей пост і будемо подавати свою кандидатуру«, - зазначив Рабінович.

Він не уточнив, про яку кандидатуру йдеться, пояснивши, що »ОТЗЖ« хоче побачити, які комітети їй дадуть.

Як повідомив Рабінович, новообрані народні депутати домовилися, що завтра до 12:00 мають бути точно сформульовані пропозиції, які комітети можуть бути віддані під керівництво опозиції.

Він зазначив, що опозиція має отримати комітети, за допомогою яких можна »контролювати владу«, зокрема Регламентний і з діяльності правоохоронних органів.

На запитання, чи можна очікувати, що завтра відбудеться засідання самої Підготовчої депутатської групи, Рабінович відповів, що завтра очікуються пропозиції щодо комітетів, а у четвер вже можна провести засідання групи і обговорити остаточні пропозиції. Крім того, говорячи про розсадження депутатів у сесійній залі, Рабінович повідомив, що місця вже »поділили«, зокрема, »ОТЗЖ« залишається на місцях фракції »Опозиційний блок«, а перші ряди займе »Слуга народу«.

Нагадаємо, заступник глави партії »Голос” Ярослав Юрчишин заявив, що його політсила відмовляється від посади заступника голови ВРУ.

ІА "Вголос": НОВИНИ