У соцмережах виставили на продаж нові пікапи, які США передали Державній прикордонній службі України у рамках міжнародної підтримки

Відповідну інформацію було опубліковано в телеграм-каналі продажу автомобілів «ОП Базар».

Нагадаємо, 4 лютого США передали Державній прикордонній службі України 40 позашляховиків Mitsubishi L200, що є частиною пакета невідкладної допомоги на суму $20 млн та допоможе у виконанні правоохоронних функцій у відповідь на агресію Росії.

Журналісти «Вголосу» спробували зателефонувати за вказаним номером в оголошенні, однак зв'язатись з чоловіком нам не вдалось. У коментарях учасники каналу одразу помітили зв'язок між автомобілями та почали обурюватись.

Що кажуть в Державній прикордонній службі?

Згодом у мережі Facebook з'явилась відповідь від Державної прикордонної служби. Там одразу заперечили інформацію про продаж машин, назвавши її фейком.

«Ця інформація – ФЕЙК. 4 лютого Державна прикордонна служба України офіційно повідомляла про передачу автомобілів від США. Фотографії з цього заходу є у відкритому доступі. Будь-хто має можливість їх переглянути та завантажити», – йдеться в публікації.

У Держприкордонслужбі зазначили, вся отримана техніка в наявності. Її розподіл до підрозділів відбуватиметься відповідно до домовленостей з міжнародними партнерами, а про її продаж ніякої мови йти не може. Також вони не виключили, що це може бути чиясь брудна дезінформаційна кампанія.

Нагадаємо, у Львівській області під час отримання хабаря затримали інспектора прикордонної служби.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ