Заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева повідомила, що експорт українського вина 2017-го становив 36 млн дол.

Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

"Минулого року українське вино було експортоване на суму близько 36 млн дол., а імпортоване з інших країн на суму понад 100 млн дол.", — зазначила вона.

За словами Трофімцевої, трьома головними складовими успіху галузі виноробства є: розвиток внутрішнього ринку, розумне регулювання ринку зі спрощенням умов ведення бізнесу, потужний маркетинг і просування українського вина за кордоном. Також, є відповідальна позиція виробників щодо якості свого продукту, додала заступник міністра.

"В України є всі передумови бути серед провідних виробників та експортерів вина у світі. Сьогодні у нас є 43,5 тис. га виноградників та 100 підприємств, що виробляють вино. Потрібно робити все для того, щоб ці цифри збільшувались, виробництво масштабувалось, і, відповідно, зростала якість продукції при конкурентній ціні", — наголосила заступник міністра.

Також Трофімцева нагадала, що уряд зробив низку кроків на зустріч виноградарям і виноробам. Йдеться, зокрема, про спрощення процедури отримання ліцензій на виробництво виноробної продукції, запровадження програм державної підтримки виноградарства та запровадження нормативно-правових вимог щодо використання української сировини при виробництві ординарних коньяків.

ІА "Вголос": НОВИНИ