Федоров назвали ще низку компаній, які залишили російський ринок або запровадили санкції

Про це повідомляє міністр цифрової трансформації Михайло Федоров написав у Телеграмі.

За словами Федорова, TikTok заборонив користувачам із рф викладати ролики, навіть використовуючи VPN. Про це сьогодні повідомила пресслужба компанії.

«Оператор мобільного зв'язку «Мегафон» більше не належить до міжнародної асоціації операторів. GSMA офіційно заявила, що виключає російський «Мегафон». Компанія була в Глобальній асоціації операторів зв'язку з 1995 року. GSMA також виключили оператора мобільного зв'язку з «переліку роумінгових партнерів» (Roaming Partner Listing, RPL). Однак у «Мегафоні» заявляють, що це не означає відключення компанії від міжнародного роумінгу», - йдеться у повідомленні.

Також DataArt припинила діяльність у росії. Це компанія, що займається аутсорсингом програмного забезпечення та спеціалізується на інтернет-застосунках.

Окрім цього, Міжнародний фотобанк, який є посередником між авторами зображень та їхніми покупцями, Depositphotos зупинив усю діяльність у росії та білорусі. Depositphotos та VistaCreate припиняють усі продажі та надання послуг клієнтам та партнерам із рф та білорусі.

«Платіжна система JCB вирішила припинити роботу в росії. JCB — найбільша платіжна система Японії та одна із семи провідних платіжних систем світу. Вона посідає третє місце серед усіх карткових платіжних систем за кількістю точок прийому карт», - зазначив Федоров.

З кожним днем рф втрачає дедалі більше міжнародних компаній, наголосив Федоров і подякував техкомпаніям, які вийшли з російського ринку, за «рішучі дії».

Як вже писав «Вголос», українські волонтери купують у кадирівців інформацію про пересування російських солдатів на території України.

ІА "Вголос": НОВИНИ