Таку заяву зробив член Громадської ради при Міноборони РФ, російський пропагандист Ігор Коротченко, коментуючи заяву начальника Генштабу ЗСУ Віктора Муженка про зміну формату АТО на Донбасі в операцію Об'єднаних сил у зв'язку з набуттям чинності закону про реінтеграцію, пише «Комсомольска правда».

«У нас під боком знаходиться тоталітарна держава з 40-ма мільйонами населення, чию армію вже кілька років готують до війни з Росією інструктори НАТО», – заявив Коротченко.

Він переконаний, що така війна вигідна Пентагону.

«Така війна вигідна Пентагону, який починає постачати Україні сучасне озброєння. Він хоч і не дозволяє їй досягти якихось істотних перемог на Донбасі, але її військовослужбовці отримують досвід поводження з ним», – зазначив російський пропагандист.

«Це необхідно враховувати в підготовці військ Південного військового округу та Чорноморського флоту Росії, а всі випади з боку ймовірного супротивника відбивати удар у корені», – додав Коротченко.

Як писав «Вголос», Закон «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях» 23 лютого було опубліковано у парламентському виданні «Голос України». На наступний день він набув чинності.

Своє обурення законом про реінтеграцію Донбасу раніше вже висловило МЗС Росії.

ІА "Вголос": НОВИНИ