Очільник країни-агресорки Володимир Путін прагне повернути Україну під російський контроль. Також на меті в президента РФ – встановити власну сферу впливу в Європі, а також принизити Захід.

Про це заявив очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба, пише пресслужба відомства.

Кулеба переконаний, що тиск Путіна спрямований на приниження Заходу. Він хоче, діючи за спинами європейців, встановити свою сферу в пливу в державах Європи. Також серед планів агресора – повернути контроль над Україною.

Міністр впевнений, що очільник Росії спланував кризу в сфері безпеки. Завершення будівництва «Північного потоку-2», стягування військ та загострення газової ситуації в Європі у 2021 році супроводжуються кібератаками і дезінформацією.

Всі ці події пов’язані та є елементами стратегії Росії. Вони спрямовані на підрив безпеки, миру, ролі та стабільності Європи. Ворогу потрібно протидіяти. Зробити це зможе Франція під час головування в Раді Європейського Союзу.

Як писав «Вголос», у МЗС України відреагували на інформацію про евакуацію російських дипломатів. Жодної інформації про евакуацію співробітників дипустанов від російської сторони не надходило.

ІА "Вголос": НОВИНИ