В українському МЗС прокоментували інформацію про евакуацію дипломатів Росії. Раніше про це, посилаючись на джерела в органах безпеки, написали американські ЗМІ.

МЗС не отримувало від російської сторони ніякої інформації про евакуацію співробітників дипустанов. Про це у коментарі 24 канал розповів речник відомства Олег Ніколенко.

Водночас у Міністерстві закордонних справ наголосили, що посольства інших держав в Україні також не повідомляли про наміри евакуйовувати своїх співробітників.

При цьому, як пояснили у МЗС, Українка поки не планує евакуйовувати своїх дипломатів з Росії. На території держави-агресорки у штатному режимі продовжують функціонувати: посольство у Москві, генконсульства у Санкт-Петербурзі та Ростові-на-Дону та консульства у Єкатеринбурзі та Новосибірську.

«Попри складні умови, наші дипломати й консули продовжують успішно виконувати покладені на них завдання. Насамперед – захищати інтереси українських громадян в Росії», – зазначив Ніколенко.

Додамо, що російське МЗС також заперечило евакуацію.

Як писав «Вголос», у New York Times (NYT) зазначають, що на початку січня Росія нібито почала вивозити з України своїх дипломатів. Мовляв, мовиться аж про 30 сімей. Натомість у російському МЗС цю інформацію спростували. Там стверджують, що їхнє посольство у Києві працює у штатному режимі.

ІА "Вголос": НОВИНИ