Засекречений 7 пункт указу володимира путіна про мобілізацію дозволяє призивати один мільйон людей.

Про це повідомляє УНІАН, з посиланням на видання «Нова газета. Європа».

Як йдеться у повідомленні, за інформацією джерела в адміністрації президента рф, спочатку під гриф «для службового користування» хотіли занести весь текст указу путіна про мобілізацію. Але пізніше вирішили приховати лише пункт № 7 - про кількість тих, що підлягає мобілізації.

«Цифру кілька разів виправляли і в підсумку зупинилися на мільйоні», — уточнив співрозмовник «Нової газети. Європа».

У кількох міністерствах рф журналістів «НГ» запевнили, що вони ще не отримували текст указу путіна, вони його бачили, як і широка публіка - сьомий пункт прихований плашкою.

Журналісти нагадали, що у росії за розголошення документа під грифом «для службового користування», на відміну від документів під грифами «таємно», «цілком таємно» і вище, як правило, настає тільки дисциплінарна або адміністративна відповідальність.

Нагадаємо, 21 вересня президент рф  володимир путін оголосив у росії часткову мобілізацію. За словами міністра оборони сергія шойгу, москва готується призвати до 300 тисяч резервістів.

Наразі йдеться про мобілізацію військовозобов'язаних першого розряду - старшини, прапорщики, мічмани до 35 років і молодші офіцери до 45 років.

У рф після оголошення путіним часткової мобілізації, росіяни почали виходити на перші протести.

Читайте також:

Ізраїль має намір евакуювати євреїв з росії: названо причину

В тимчасово окупованому Мелітополі росіяни влаштували теракт на ринку

До кінця війни всі звільнені командири «Азова» перебуватимуть в Туреччині

ІА "Вголос": НОВИНИ