У приміщенні парламенту Італії показали 30-хвилинний документальний фільм про українського нацгвардійця Віталія Марківа і загибель італійського фоторепортера Андреа Роккеллі. Це підсумок розслідування, яке тривало рік, у тому числі на місці подій.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ України.

Наголошують, що це вже друга за останні кілька місяців презентація документального фільму «The Wrong Place» у приміщенні парламенту Італії.

Участь у перегляді взяли італійські парламентарі та українські дипломати, журналісти та громадські активісти, представники правозахисних організацій.

Наша колишня журналістка Ольга Токарюк, яка є авторкою фільму-розслідування про Марківа, розповіла нам, що минулого разу у парламенті Італії була лише презентація проєкту про створення кінокартини. А ось цього разу там вперше показали його фрагменти, які ще можуть змінюватися на шляху до фінального продукту.

До фрагмента ролику потрапили випробування видимості, 3D-мапа з коментарями картографа та випробування на полігоні з тестуванням зброї. У фільмі, за словами журналістки, фахівці підтверджують невинуватість Марківа.

Вона також уточнила, що кінокартину переглядали представники двох італійських політичних партій, одна з яких є частиною чинної урядової коаліції.

«Це означає, що ця справа і ті сумніви, які існують щодо вироку Марківа, привертають більше уваги в італійському політикуму, суспільстві та медіа», — розповіла Токарюк.

Як відомо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що українським правоохоронцям вдалося знайти свідків, які готові дати свідчення про непричетність засудженого італійським судом до 24 років позбавлення волі нацгвардійця Віталія Марківа до вбивства журналістів.

ІА "Вголос": НОВИНИ