У так званому "міністерстві внутрішніх справ" невизнаного Придністров’я заявили, що виявили нібито український дрон з вибуховим пристроєм та "попередили спробу теракту".

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на молдовське видання Newsmaker.

Як зазначається у повідомленні, безпілотник виявили  3-го травня поруч з телерадіоцентром «Маяк», який знаходиться під посиленою охороною. Минулого тижня у цьому місці вже підірвали вежу потужного телетранслятора. Територія ретрансляційного центру розташована зовсім поруч з українським кордоном.

«Спеціалісти дослідили місце виявлення безпілотника і прикріплений вантаж. До літального апарату була прикріплена пластикова 5-літрова каністра з невідомою коричневою рідиною і пластиковий бокс довжиною близько 60 см і 25 см у діаметрі з 2 кг пластиду. У вибухівку були закладені детонатори», – заявили в прес-релізі МВС.

У відомстві повідомили, що безпілотник нібито «був запущений з українського боку»

Нагадаємо, відтоді як представник армії рф генерал Рустам Міннєкаєв заявив, що завданням російських військ на «другій фазі спецоперації» в Україні є встановлення «повного контролю над Донбасом та Південною Україною», щоб забезпечити сухопутні шляхи до окупованого Криму та невизнаного Придністров'я, у регіоні сталася серія терактів без постраждалих. 

Глава невизнаного Придністров'я Вадим Красносільський повідомив, що, за попередніми даними, «сліди терористичних атак ведуть в Україну».

В МЗС України висловили стурбованість у зв’язку зі спробами загострити безпекову ситуацію в Придністровському регіоні Молдови.

ІА "Вголос": НОВИНИ