[media=137450,137451] 

Інцидент стався, коли перший заступник Голови ВР Ірина Геращенко висловила свою позицію щодо заяви народного депутата Євгена Мураєва, який, за її словами, назвав політв'язня Кремля Олега Сенцова терористом. Перший віце-спікер також зажадала від Мураєва вибачитися перед Сенцовим і його родиною. Про це пише Укрінформ.

При цьому вона назвала Мураєва депутатом від «Опоблоку», проте депутат Долженков обурився і заперечив це, після чого Геращенко вибачилась.

Реакція Долженкова викликала обурення в інших депутатів, зокрема у Юрія Берези. Між ними сталася сутичка, але в бійку вона не переросла, тому що їх розвели інші народні депутати.

Водночас, голова Меджлісу кримського татарського народу, народний депутат від фракції БПП Рефат Чубаров нагадав, що Мураєв був одним із перших «так званих українських політиків», які виправдовували анексію Росії проти Криму, але відповідальності він не поніс – і на виборах знову пройшов до українського парламенту.

«Наші вимоги щодо вибачення мають бути не лише до Мураєва. Так, він має прилюдно вибачитися, але мають бути вимоги до ГПУ, до прокуратури Автономної Республіки Крим, щоб за наслідками тих тверджень, які не лише суперечать об'єктивності, а глибоко ображають громадян України, особливо родин політв'язнів у Криму, Мураєв має бути засуджений», – наголосив Чубаров.

Нагадаємо, нещодавно екс-регіонал, нинішній голова політради партії «За життя» Євгеній Мураєв заявив, що український політв'язень Олег Сенцов є терористом.

Верховна Рада України зажадала від Мураєва вибачень за слова про Сенцова.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ