Віцеспікер Верховної Ради Олександр Корнієнко заявив, що у випадку вторгнення Росії депутати готові терміново зібратися, щоб запровадити воєнний чи надзвичайний стан в Україні.

Про це він сказав у ефірі Радіо Свобода.

«Якщо це не тиждень роботи в округах, я думаю, що потенціал там за кілька годин зібратися є…Верховна Рада може мати лише один план, якщо є завдання запровадити воєнний чи надзвичайний стан — зробити відповідні голосування з боку Верховної Ради вона повинна протягом кількох годин», — зазначив Корнієнко.

Якщо ж йтиметься про непленарний тиждень, коли депутати працюватимуть на округах, то буде визначено низку заходів, щоб вони змогли проголосувати та ухвалити відповідне рішення.

Нагадаємо, що кілька американських засобів інформації впродовж листопада повідомили, що розвідка США вважає ймовірним вторгнення Росії в Україну. Москва може розпочати наступ з білоруської території та з анексованого Криму, стверджують джерела агентства Bloomberg.

Передбачається, що у вторгненні братимуть участь 100 батальйонно-тактичних груп чисельністю 100 тисяч осіб.

Про загрозу вторгнення заявляє і офіційний Київ. Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов вважає, що вторгнення може розпочатися у січні чи лютому 2022 року.

Окрім загрози прямого вторгнення, західні ЗМІ пишуть і про те, що Росія може спробувати посіяти в країні хаос, який міг би призвести до зміни керівництва України на проросійське.

У Кремлі називають повідомлення про підготовку вторгнення «вкидами» і не виключають, що це «камуфляж для прикриття агресивних помислів».

ІА "Вголос": НОВИНИ