Україна застерегла Білорусь від підтримки агресивної політики Російської Федерації.

Відповідну заяву зробили у Міністерстві закордонних справ України з нагоди річниці початку протестів у Білорусі. Про це інформує пресслужба МЗС.

Наша держава пригрозила Мінську міжнародно-правовими наслідками. Росія готується продовжити агресивну політику проти України та інших країн. Якщо Володимиру Путіну вдасться поглинути Білорусь, то виникне нова загроза національній безпеці України.

Якщо самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вирішить підтримати політику Кремля, то наша держава розцінюватиме це як недружній акт та підтримку агресії Росії. Такі дії матимуть для Білорусі міжнародно-правові наслідки.

У МЗС також висловили солідарність білоруському народу в прагненні жити у демократичній, вільній та незалежній європейській державі.

У міністерстві заявили, що білоруси – найбільш дружній та близький Україні народ. Білоруський режим повинен «повернути країну в демократичне русло», припинити репресії та звільнити політв’язнів.

Як писав «Вголос», Олександр Лукашенко заявив, що Україна має розслідувати загибель глави Білоруського дому Віталія Шишова і дати відповідь, «хто повісив і як повісив громадянина Білорусі».

Нагадаємо, Лукашенко хоче визнати Крим російським та готовий перейти кордон з Україною.

ІА "Вголос": НОВИНИ