Велика російська мережа гіпермаркетів «Лента» обмежила продаж товарів першої необхідності, які можна купити за один раз або під час замовлення онлайн. Раніше про подібні обмеження оголосив найбільший російський рітейлер X5 Group.

Про це повідомляє “Медуза”

У мережі «Лента» під обмеження, зокрема, потрапили крупи, чай, кава, цукор, борошно, продукти швидкого приготування, приправи, соуси, м'ясні та рибні консерви, олія, косметика, засоби для прання, туалетний папір, дитяча побутова хімія та підгузки.

“Це вимушена міра, яка спрямована на зниження ризиків штучного вимивання товару з полиць через закупівлю великих обсягів продукції в магазині для подальшого перепродажу за завищеними цінами”, – заявляють у мережі “Лента”.

Раніше про обмеження оголосив рітейлер X5 Group (мережі «Пятерочка», «Перекресток», «Карусель»).  Він повідомив про різке зростання попиту на цукор, гречану крупу, олію та інші товари.  Пояснення відрізнялися від тих, що дала «Лента»

«За нашими даними, постачальники мають у своєму розпорядженні достатні запаси продукції, проте не встигають фасувати та готувати продукцію для постачання в торговельні мережі»,  – виправдовуються в компанії.

Читайте також:

Продовольчої кризи не буде: На Львівщині створюють хаби з продуктами тривалого зберігання

Пароль – паляниця: Як приготувати улюблену українську страву

 

ІА "Вголос": НОВИНИ