В Іванівській області Тейківська дивізія ракетних військ стратегічного призначення проводить навчання з використанням стратегічних комплексів «Ярс».

Про це повідомляє Інтерфакс.

Зазначається, що на навчаннях задіяно близько тисячі військовослужбовців, а також понад 100 одиниць техніки. Чи будуть в ході маневрів проводитися навчальні пуски, не повідомляється.

«Стратегічні ракетники відпрацьовують питання виведення ракетних комплексів на польові позиції, здійснення маршів протяжністю до 100 км, розосередження агрегатів зі зміною польових позицій, їхнього інженерного обладнання, організації маскування та бойової охорони», – повідомили у Міністерстві оборони росії.

Довідка: ракетні війська спеціального призначення (РВСП) – рід військ збройних сил рф, головний компонент її стратегічних ядерних сил.

Основою угруповання РВСП є сучасні комплекси «Ярс» у шахтному та мобільному варіантах. «Ярс» здатний уражати цілі на дальності до 11 тис. км, він оснащений головною частиною, що розділяється, з маневровими блоками індивідуального наведення. 

Читайте також:

Росіяни розмістили на Зміїному ракетні установки: є загроза для Одещини

В росії відкрито заявили, що хочуть включити Херсонщину, Запоріжжя й Донбас до складу рф

Окупанти обстріляли з артилерії громаду на Дніпропетровщині

ІА "Вголос": НОВИНИ