Секретар генеральної ради «Єдиної росії» Андрій Турчак заявив, що частина українських територій увійде до складу рф. А саме Херсонська, Запорізька та «звільнені райони» Донецької й Луганської областей.

Заяву російського депутата процитувало пропагандистське агентство РИА Новости.

«У мене сумнівів у тому, що цей регіон (Херсонщина – ред.) буде у складі російської федерації. Люди хочуть захисту, стабільності, щоб нарешті після восьми років узаконеного Заходом »бандерівського терору« щодо них, настав довгоочікуваний і міцний мир», – висловився Турчак.

На його думку, ніхто не сумнівається,  що «звільнені території» так званих республік ЛНР і ДНР нібито також стануть частиною росії.

Турчак вважає, що те саме буде із Запорізькою областю.

"Там має бути проведено референдум, як тільки до цього буде готова ситуація. Тобто, коли припиниться обстріл і з'явиться зона безпеки. Упевнений, що жителі Запоріжжя також свою думку висловлять на підтримку такого рішення", – заявив росіянин.

Як писав «Вголос», згідно з дослідженням американського Інституті вивчення війни, оскільки російські війська зосереджені на захоплені Сєвєродонецька на Луганщині та Донбасу загалом,  це створює вразливості у росіян на Херсонщині, де українські війська продовжують контрнаступ.

Аналітики наголошують, що Херсонщина — критично важлива місцевість, оскільки це єдина територія, де росіяни утримують позиції на західному березі Дніпра. Якщо Україна поверне Херсон, вона матиме кращі позиції для захисту від майбутнього нападу росії.

Читайте також:

Через втрати у районі Довгенького росіяни відводять окремі підрозділи – Генштаб ЗСУ

США погодили новий пакет військової допомоги Україні, включаючи ракетні системи HIMARS

Окупанти обстріляли з артилерії громаду на Дніпропетровщині

ІА "Вголос": НОВИНИ