Сенат Сполучених Штатів Америки представив резолюцію, яка закликає посилити оборонну безпеку України та підтримує скасування газопроводу «Північний потік-2».

Про це інформує прес-служба посольства України у США.

Зокрема, представлений документ закликає Дональда Трампа надати Україні безпекову підтримку для зміцнення морських спроможностей України, аби "попереджувати та відбивати подальшу російську агресію".

Також у резолюції йдеться про необхідність проведення негайної операції щодо забезпечення свободи навігації в Чорному морі, безпечного проходження Керченською протокою та Азовським морем.

Водночас, сенатори звертаються до НАТО із закликом посилити присутність у Чорному морі, в тому числі щодо моніторингу ситуації на морі та берегової оборони.

Окремо законодавці закликають союзників і партнерів у Європі відмовити кораблям російських ВМС у заходженні в їхні порти для поповнення запасів та дозаправки.

У документі наголошується на тому, що санкції проти РФ залишатимуться чинними та посилюватимуться, доки російська поведінка належним чином не зміниться.

Як зазначається, документ внесли майже 70 сенаторів від Республіканської та Демократичної партій.

Окрім того, сенат Сполучених Штатів вітає й підтримує резолюцію Європейського парламенту від 12 грудня 2018 року, котра засуджує агресивні дії РФ у Керченській протоці та закликає до скасування “Північного потоку-2” через його загрозу енергетичній безпеці Європи.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ