Творці гойдалок кажуть, що вони сподіваються, що робота спонукає людей навести мости між спільнотами.

Як пише The Guardian, кілька яскраво-рожевих гойдалок, що дозволяють людям кататися один з одним по різних сторонах кордону США і Мексики, отримали престижну нагороду «Дизайн року», і їх творці висловили надію, що ця робота спонукає людей навести мости між спільнотами.

Інсталяція The Teeter Totter Wall була охарактеризована суддівською колегією як не тільки «символічно важлива», а й підкреслює «можливість». Творці гойдалок Рональд Раель, професор архітектури Каліфорнійського університету в Берклі, і Вірджинія Сан-Фрателло, доцент дизайну в університеті Сан-Хосе, вперше придумали цю ідею десять років тому після початку будівництва стіни відповідно до Закону 2006 року, з якого почалася масштабна забудова на кордоні. Вони сказали, що сподіваються, що дизайн допоможе людям переглянути оцінку ефективності кордонів і сприятиме діалогу, а не поділу.

Зокрема Сан-Фрателло сказала: «Я думаю, що з недавніми подіями в нашій країні стає все більш очевидним, що нам потрібно не будувати стіни, а зводити мости».

«Стіни не заважають людям увійти в наш Капітолій, – додав Раель. – Стіни не зупиняють поширення вірусів. Ми повинні думати про те, як ми можемо бути пов'язані і бути разом, не завдаючи один одному шкоди».

Відео з людьми, які спілкуються і грають через кордон, стали вірусними, вони забезпечили «буквальну точку опори» між країнами. Яскраво-рожевий колір був навіяний меморіалами в Сьюдад-Хуарес, які віддають данину поваги жінкам, убитим в місті. Дизайнери також черпали натхнення у політичних карикатуристів і хотіли розповісти про проблему кордону «дуже відверто, але з гумором».

Прикордонна стіна стала важливою темою під час президентства Дональда Трампа, однак дизайнери відзначають, що і Джордж Буш, і Барак Обама побудували великі ділянки загороджень і депортували тисячі людей. Під час однієї зі своїх останніх поїздок в якості президента Дональд Трамп відвідав частину прикордонної стіни в долині Ріо-Гранде в Техасі, де його адміністрація хвалилася тим, що стримала обіцянку президента побудувати «велику красиву стіну».

Читайте більше новин України та світу на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ