В Празі 10 листопада помер український заробітчанин зі Стрия, якого 11 жовтня побив охоронець нічного клубу. Майже місяць чеські медики боролись за життя українця, але він так і не прийшов до тями.

Про це пише BBC.

Відомо, що винного у смерті Павла Ратова досі не покарали, а українське посольство лише зараз взялось за справу, адже не знало про ситуацію.

Дружина загиблого прибула в Чехію, щоб забрати тіло чоловіка. Для цього їй необхідно зібрати 1 800 євро, щоб перевезти тіло.

Хоронити українця будуть у його рідному містечку - Стрию. Туди востаннє загиблий приїжджав цього літа, а вже 18 липня він знову вирушив на заробітки до Чехії. 

Чоловік працював будівельником, а зароблені кошти відкладав на помешкання у Празі, до якого родина планувала перебратися.

На жаль, ввечері 11 жовтня до дружини Павла зателефонував його напарник і повідомив, що її чоловіка госпіталізували у лікарню. У потерпілого діагностували травму голови, чоловік перебував без свідомості.

«Я сподівалася на його одужання, на момент дзвінка його вже прооперували і давали хороші шанси на відновлення, хоча череп і мав тріщину», – розповідає дружина загиблого українця.

З'ясувалось, що напередодні Павло разом з двома своїми напарниками, які також є українцями, прийшли у нічний клуб Праги. Заклад українцям не сподобався і вони вирішили покинути його.

Напарник Павла розповів, що він першим попрямував до виходу, а за кілька хвилин почув крики: «Забирайтесь геть, погані українці!». Коли він вже вибіг до входу у заклад, побачив Павла з кров’ю на голові, чоловік лежав на землі.

Як виявилось, охоронець виштовхував його напарників за межі приміщення і від одного з ударів Павло впав та розбив голову.

«Коли охоронці побачили, що перегнули палицю із силою, вони повернулися до закладу, пригадує Сергій, – лише один з них згодом виніс вологі серветки та паперові рушники. У той час я вже викликав поліцію та швидку», - повідомив напарник Павла.

Адміністрація клубу повідомила, що про інцидент вони знають, а охоронець є вже колишнім співробітником.

У посольстві України розповіли, що звернення з проханням надати повну інформацію про обставини інциденту вони вже направили правоохоронцям.

Посол Євген Перебийніс зазначив, що про інцидент посольство дізналося запізно. Від тамтешньої поліції повідомлень вони вчасно не отримали, а дружина та брат загиблого Павла Ратова до них звернулися лише цього тижня. Після цього дипломати одразу ж включились в роботу.

Нині «справа перебуває на особливому контролі консульського відділу», – запевнив пан Перебийніс.

Читайте більше новин за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ