У четвер, 24 січня, світові ціни на нафту впали, не зважаючи на загострення політичного конфлікту у Венесуелі, яка має найбільше розвіданих природних запасів сировини.

Про це повідомляє UBR.

Зокрема, вартість ф'ючерсів Brent на лондонській біржі ICE Futures впала до 60,91 долара за барель, що  за результатами торгів нижче за рівень попередньої сесії на 0,4 %.

Водночас, ф'ючерс на нафту WTI на березень на електронних торгах Нью-Йоркської біржі NYMEX зменшився на 0,3 % — до 52,44 долара за барель.

Експерти пов'язують це з новинами про обсяг запасів сировини. Американський інститут нафти відзвітував про збільшення запасів сировини в США за минулий тиждень на 6,55 млн барелів.

З іншого боку ринок уважно стежить за подіями в Венесуелі. Аналітики вважають, що політичний конфлікт, який виник, стримує спад вартості сировини.

Якби не революція у країні, де є найбільші запаси нафти, а це понад 300 млрд барелів, нафта знижувалася б у вартості значно динамічніше.

При цьому ряд американських енергетичних компаній сильно залежні від поставок венесуельської сировини. Раніше цього місяця у Білому домі порекомендували шукати їм альтернативні джерела, попередивши про введення санкцій проти Каракаса.

ІА "Вголос": НОВИНИ