На Харківщині правоохоронці викрили злочинне угруповання у торгівлі наркотичними та психотропними речовинами в мережі Інтернет.

Про це інформує Кіберполіція.

Зокрема було встановлено, що до такої діяльності причетні 17 «ділків», яких очолював 23-річний харків’янин.

Вони створили вебсайт та канал у месенджері з продажу наркотиків, які розповсюджували на території Харківської, Київської та Сумської областей методом «закладок».

Спочатку велась закупівля «оптової» партії наркотичних речовин, які згодом фасували та перепродавали. Оборот продажів становив від 5 до 10 кілограмів на місяць.

«Гроші від покупців отримували на анонімні гаманці електронної платіжної системи, які в подальшому конвертували в криптовалюту Bitcoin та обготівковували в пунктах обміну валют», – розповіли в кіберполіції.

Було проведено 33 обшуки та вилучено 4 кг речовини, яка за висновком експертизи є особливо небезпечною психотропною речовиною PVP, та півкілограма канабісу. Вартість вилученого за цінами «чорного» ринку сягає понад 4 мільйони гривень.

Також вилучена комп’ютерна техніка, банківські картки та мобільні телефони.

Зловмисникам повідомлено про підозру. Їм загрожує позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Читайте більше новин на Вголосі:

На Харківщині викрили 33 та 26-річних чоловіків у незаконному збуті сильнодіючих лікарських засобів у особливо великому розмірі.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду зменшила розмір застави до 80,5 млн грн для колишнього президента УДБК “Укрбуд” Максима Микитася.

Спіймали “на гарячому”: НАБУ викрило зловмисника, який намагався підкупити главу Фонду держмайна

 

ІА "Вголос": НОВИНИ