У Польщі висунули обвинувачення підозрюваним у вбивстві 25-річного громадянина України Дмитра Никифоренка. Їм загрожує до 10 років в’язниці.

Про це повідомляє RMF24.

Вчора, 8 жовтня, окружна прокуратура міста Щецин затримала вісім осіб у справі вбивства українця. Сьогодні було затримано ще одну особу, кількість підозрюваних зросла до дев’яти.

Прокуратура висунула затриманим підозри. Зокрема, троє поліцейських звинувачені у порушенні службових повноважень, зловживанні при поводженні із затриманою особою та смертельному побитті.

Ще одного поліцейського звинувачують у наданні дозволу фізичного насильства над затриманою особою, що суперечить її службовим обов’язкам.

Двоє працівників витверезника отримали звинувачення у фізичному насильстві над затриманою особою і нанесення смертельних побоїв.

Лікаря витверезника прокуратура звинувачує в неналежній оцінці стану здоров’я побитого українця, що призвело до смерті потерпілого.

Керівник витверезника звинувачений у підбурюванні медичних працівників до перешкоджання кримінальному провадженню та розміщенню неправдивої інформації в медичних документах про перебування потерпілого в центрі.

Прокуратура просила арештувати двох поліцейських на три місяці, але суд відхилив клопотання. Обвинувачені будуть оскаржувати рішення суду.

Інші підозрювані перебуватимуть під наглядом поліції, їм будуть заборонені контакти з певними особами, виїзд з країни і майнові гарантії.

Троє поліцейських і двоє працівників витверезника можуть отримати до 10 років ув’язнення, решта підозрюваних – 5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 30 липня у витверезнику в місті Вроцлав, що у Польщі, після побиття поліцейськими помер 25-річний українець Дмитро Нікіфоренко, родом з Тернополя.

Інцидент розпочався з того, що українець заснув у автобусі. Водій громадського транспорту викликав лікарів, які передали чоловіка поліції. На нього одягли кайданки та застосували газ, адже він нібито поводився агресивно.

Тернополянина завели у витверезник в кайданках та зі зігнутою головою. У залі він скручувався від болю та плакав. Його почали бити працівники витверезника і поліцейські. Один із них вдарив чоловіка кулаком, почав душити та бити кийком. На місце прибула лікарка, але врятувати хлопця не вдалося.

Після розголосу інциденту двох поліцейських було звільнено, дисциплінарне провадження у цій справі порушено проти п'яти правоохоронців, ще двох відсторонили від служби.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ