Російські окупанти у Мелітополі Запорізької області почали відводити військову техніку вглиб регіону – у бік Азовського узбережжя. Військові армії РФ вважали, що українська артилерія туди не дістане, але помилилися.

Про це розповів міський голова Іван Федоров в ефірі телеканалу Freedom. За його словами, минулої ночі в південній частині міста пролунали вибухи: чи то російський штаб, чи то пункт управління.

«Що є знаковим, то рашисти перетягували всю свою військову техніку в південну частину міста і в бік Азовського узбережжя – до Кирилівки та Охрімівки. Вони думали, що наша далекобійна артилерія туди не дістає, але як показала сьогоднішня ніч – дістає вже й туди», – сказав Федоров.

За його словами, за останні два тижні в місті зросла кількість людей, готових до активного опору, також збільшилася кількість колаборантів, які готові чинити опір росіянам.

Федоров висловив думку, що зараз російські військові не впевнені, що зможуть утримати Мелітополь під контролем, їхній моральний дух впав, а також з'явилися факти дезертирства.

«Якщо раніше рашисти розцінювали Мелітополь, як місце постійного базування та відміряли свій термін перебування роками та малювали перспективу вперед, то сьогодні вони вже відміряють, чи зможуть протриматися тут місяць, чи не зможуть», – додав мер.

Нагадаємо, що у Вінниці знесуть Будинок офіцерів, який було пошкоджено внаслідок ракетного удару 15 липня.

ІА "Вголос": НОВИНИ