Чинний глава держави Володимир Зеленський лідирує в президентському рейтингу. За нього готові проголосувати 24,7% респондентів серед тих, хто збирається голосувати і визначився з вибором.

Про це свідчать дані опитування КМІС, передає Цензор.НЕТ.

Рейтинг кандидатів на виборах президента в першому турі. Відносно найбільшу підтримку має В. Зеленський: у разі участі у виборах зазначених у списку кандидатів чинний Президент отримав би 19,1% серед усіх респондентів, що становить 24,7% серед тих, хто збирається голосувати і визначився з вибором. На другому місці – П. Порошенко, за якого проголосували б 12,1% серед усіх респондентів і 15,6% серед тих, хто визначився з вибором. На третьому місці – Ю. Тимошенко з показниками, відповідно, 9,4% і 12,2%. Далі йдуть Ю. Бойко (7,3% і 9,4%), І. Смешко (6% і 7,8%) та Д. Разумков (5,5% і 7,1%)", - йдеться в дослідженні.

Зазначимо, що порівняно з вереснем рейтинг Зеленського впав із 33.3% (серед тих, хто збирається голосувати і визначився) до 24,7% в жовтні, а рейтинг ексспікера Разумкова виріс з 3.1% (серед тих, хто збирається голосувати і визначився ) в травні до 7,1% в жовтні.

«Якщо аналізувати динаміку підтримки кандидатів за останній період, доцільно звернути увагу, що, як і раніше, лідирує В. Зеленський, а друге місце має П. Порошенко, третє – Ю. Тимошенко. Водночас, рейтинг В. Зеленського помітно нижчий порівняно з вересневим опитуванням КМІС, хоча значною мірою це може обумовлювати тим, що у вересні у списку кандидатів не було Д. Разумкова. Хоча навіть якщо порівнювати підтримку В. Зеленського зараз з підтримкою у травні (при більш порівнюваних списках), тоді простежується тенденція до її зниження»,  - пояснили в КМІС результати опитування. 

Соціологи кажуть, що причини такої динаміки можуть бути різними, і це потребує додаткових спеціалізованих досліджень. Утім, можна припускати про певне вичерпання потенціалу рішень РНБО (з точки зору утримання підтримки), і водночас негативний вплив окремих політичних подій («Вагнергейт», Pandora Papers, відставка Д. Разумкова) разом з економічними питаннями (обговорення комунальних тарифів).

Раніше повідомлялося про те, що 56,9% українців вірять, що президент України Володимир Зеленський і його бізнес-партнери мають офшорні рахунки за кордоном.

ІА "Вголос": НОВИНИ