Протягом останньої доби російські бойовики 70 разів порушили режим припинення вогню у зоні проведення ООС. Внаслідок обстрілів загинуло двоє військових.

Про це йдеться у зведення штабу Операції Об'єднаних Сил.

«Станом на 17 годину 19 лютого, з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 70 порушень, 60 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння», - йдеться у повідомленні.

 

Ворожі обстріли були зафіксовані по всій лінії розмежування. Окупанти застосовують заборонені Мінськими домовленостями танки, міномети калібру 120 мм та важку артилерію.

В результаті ворожих обстрілів було вбито двох українських військових. Ще чотири захисники отримали поранення різної ступені важкості та знаходяться у лікувальних закладах.

«Об’єднані сили контролюють ситуацію та адекватно реагують на потенційні загрози з боку ворога. Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати визначені завдання з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації», - додали у штабі.

Нагадаємо, окупанти знайшли новий спосіб для того, щоби звинуватити українські війська у використанні важкого озброєння та створити картинки для російських пропагандистських медіа.

Їхня провокація полягала в тому, що вони відкривали вогонь із важкого озброєння по власних позиціях в районі населеного пункту Пікузи.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ