Українська асоціація футболу досі не відповіла на звернення депутатів ЛМР стосовно стадіону «Україна». Нагадаємо, у липні чиновники асоціації без пояснення конкретних причин наклали заборону на проведення матчів Української Прем'єр-ліги на стадіоні.

Про це повідомив секретар Львівської міської ради Маркіян Лопачак в інтерв'ю телеканалу НТА. 

Нагадаємо, після того, як в липні футбольні чиновники заборонили проводити на стадіоні «Україна» матчі найвищого рівня (мова про ігри в рамках Української Прем'єр Ліги), депутати ЛМР звернулись до Української асоціації футболу за роз'ясненням причин такого рішення. 

За словами Маркіяна Лопачака, відповіді від футбольних чиновників досі немає. 


"Станом на сьогодні в нас 3 серпня, жодної відповіді немає. Сама історія була всередині липня. Мені прикро, що місто втягнули у внутрішньо політичні в лапках історії та конфлікти якоїсь окремої організації. В міста  є простий інтерес, аби стадіон працював", - повідомив секретар ЛМР. 

 

Стадіон "Україна" у Львові

Маркіян Лопачак наголосив, що без постійного функціонування стадіону є загроза для його подальшого використання, як спортивної арени. 


"Як людина яка любить спорт та спортсмен в минулому, я розумію просту річ - будь-яка спортивна споруда жива тоді, коли там займаються люди та приходять глядачі. Коли це буде стояти пусткою, вона не буде функціонувати. Будуть витрачатись кошти на її утримання, і все", - говорить він.

Коментуючи ситуацію зі стадіоном, секретар ЛМР наголосив, що львівських депутатів обурює не сам припис про переведення стадіону «Україна» до другої, нижчої категорії. Його видав в липні голова комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань УАФ Геннадій Прокопович. За словами Лопачака, депутатський корпус обурює відсутність аргументів для такого рішення. 


"І ось ми почули, як з бухти бархати стадіону знімають категорію. В лютому надали, а в липні знімають. Банальне питання - а чому? Ну, ви зробили якісь акти, якісь обстеження. Щось вам не подобається? Ну але ж є якісь акти, якийсь регламент, якісь чіткі вимоги які, це аргументують", - зауважив він. 

Секретар ЛМР наголосив на тому, що Львів рішуче налаштований зберегти статус стадіону «Україна». З огляду на потребу у спортивному розвитку дітей та юнацтва важливість цього об'єкту важко переоцінити. Проте наразі футбольні чиновники так і не відповіли на звернення депутатів ЛМР. Таку ситуацію Маркіян Лопачак називає наслідком байдужості керівництва Української асоціації футболу. 


"На жаль, я вважаю, що така є позиція керівництва. Вона є некоректна та неправильна, як на мене. Коли через якісь амбіції та конфлікти включається ручний режим - там зробимо, там заберемо, туди додамо, ну даруйте, це не діло. Є зауваження конкретні - то скажіть, ми виправимо їх. Якщо клуб хоче грати на комунальному стадіоні і місто на цьому буде заробляти та й заощаджувати на утримані стадіону, то що в цьому поганого?", - підсумував секретар ЛМР. 

ІА "Вголос": НОВИНИ