Про це наголосив під час засідання Радбезу ООН заступник голови Місії України при цій Організації Олександр Павліченко, передає «Укрінформ».

«Минулого тижня організація Human Rights Watch опублікувала доповідь, що Збройні сили України могли застосувати касетні снаряди в Донецьку. Наші війська ніколи не використовували забороненої зброї, в тому числі, касетних боєприпасів», – підкреслив він.

На підтвердження цьому український дипломат зауважив, що в середу ОБСЄ оголосило про відсутність будь-яких доказів можливого застосування ЗС України такої зброї.

«Нам немає чого приховувати, ми готові співпрацювати з відкритим транспарентним розслідуванням», – заявив Павліченко.

Нагадаємо, міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch оприлюднила заяву про застосування українською армією касетних боєприпасів на Донбасі, що базувалася на висновках двох експертів, які в жовтні відвідали схід України. Зокрема, за даними організації, були використані касетні снаряди реактивних систем залпового вогню «Ураган» і «Смерч». Експерти дійшли висновку, що внаслідок застосування цього виду зброї загинули шестеро осіб, у тому числі співробітник Міжнародного комітету Червоного Хреста.

У вівторок у Міноборони України категорично заперечили застосування з українського боку касетних боєприпасів.

МЗС України, зі свого боку, заявило, що в цьому випадку могло мати місце «інсценування та використання представниками незаконних збройних формувань такої поважної організації для досягнення своїх пропагандистських цілей».

ІА "Вголос": НОВИНИ