В Україні очікують на реакцію Туреччини та ООН щодо російської заяви про вихід з «зернової угоди» 29 жовтня.

Про це повідомив у коментарі “Суспільному” речник президента України Сергій Нікіфоров.

“Україна не підписувала з РФ жодних “зернових угод”. Підписантами є Росія, Туреччина та ООН. А Україна не підписувала з Росією жодних угод, тому що розуміє, що вона майже ніколи не дотримується взятих на себе зобов’язань. Тому очікуємо на реакцію підписантів”, — сказав Нікіфоров.

Водночас в ООН заявили, що підтримують зв’язок з росією щодо виходу зі “зернової угоди.

“Життєво важливо, щоб усі сторони утримувалися від будь-яких дій, які можуть поставити під загрозу Чорноморську зернову ініціативу”, — сказав заступник речника Генсека ООН Фархан Хак.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав міжнародну спільноту вимагати від рф повернутися до своїх зобов’язань у “зерновій угоді”.

"Ми попереджали про плани  рф зірвати Чорноморську зернову ініціативу. Тепер Москва під надуманим приводом блокує зерновий коридор, який забезпечує продовольчу безпеку мільйонів людей. Закликаю всі держави вимагати від рф припинити голодні ігри та повернутися до своїх зобов’язань", – сказав Кулеба.

Нагадаємо, що у росії заявили про припинення участі в “зерновій угоді”, звинувативши Україну в атаці на російські кораблі в тимчасово окупованому Севастополі.

Читайте за темою: Вибухи в Севастополі: росія звинувачує Британію

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ