Німеччина виділила Україні зенітні самохідні установки. Також німці готові допомогти державам Східної Європи знайти заміну радянській зброї, яку ці країни передадуть українцям.

Про це під час зустрічі військових керівників 40 країн заявила міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт, пише Associated Press.

Також Німеччина спільно зі Сполученими Штатами Америки працює над організацією тренувань для військових з України. Їм необхідно навчитися користуватися західними артилерійськими установками.

Варто зазначити, що боротися проти окупантів відтепер нам допомагатимуть зенітні самохідні установки FlakPz Gepard. Озброєння Німеччина передає із власних промислових запасів.

Установки призначені для знищення повітряних цілей та прикриття сухопутних військ. Оснащені двома гарматами, які здатні робити 550 пострілів за хвилину, двома радарами та кулеметом. «Гепарди» базуються на шасі танка Leopard.

Як писав «Вголос», путінські орки завдали 35 авіаударів по «Азовсталі». Бійці «Азову» показали фото.

Також ми повідомляли, що влада Польщі ухвалила санкції проти низки російських та білоруських бізнесменів, а також Газпрому.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ