Влада Польщі ухвалила санкції проти низки російських та білоруських бізнесменів, а також Газпрому.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський, пише Європейська правда.

Відомо, що під санкції потрапили загалом 50 юридичних та фізичних осіб.

«Метою санкцій є обмеження можливостей фінансування війни в Україні суб'єктами господарювання, які діють на території Республіки Польща. Закон про санкції поширюється на олігархів, які ведуть бізнес у Польщі», – йдеться у повідомленні.

Зокрема, у списку санкцій є олігарх В’ячеслав Кантор, який володіє 20% акцій компанії «Азот». Під обмеження потраплять, зокрема, пов’язані з режимом Лукашенка особи. Також до переліку потраплять всі, хто «імпортував вугілля з Донбасу до Польщі».

«Ми будемо застосовувати кілька видів санкцій, тобто заморожування майна, відсторонення від участі в тендерах, а в разі олігархів – заборону на в’їзд на територію Республіки Польща. Це перший список і він буде розширюватися», – пояснює міністр.

Варто зазначити, що Польща може застосувати 4 види заходів: заморожування коштів, накладене на 4 суб’єктів, заборона на в'їзд олігархів на територію Польщі, а також заборона участі у державних тендерах, накладена на 25 суб’єктів. Штраф за участь у тендерах попри заборону – до 20 млн злотих.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ