У неділю, 7 листопада, до України прибуло ще майже 3 мільйони доз вакцини від коронавірусу компанії Moderna. Вакцину надала ЮНІСЕФ.

Про це повідомили у прес-службі ЮНІСЕФ.

Як зазначається, Україна отримала безкоштовно препарат у рамках глобальної гуманітарної ініціативи COVAX. Від початку пандемії COVAX доставив у нашу країну вже 7 415 810 доз вакцин від різних виробників (Pfizer, Moderna, AstraZeneca та Sinovac).

«Moderna – це четверта вакцина, яка доступна в Україні для щеплення проти Covid-19. Дякую міжнародним партнерам за системну підтримку та спільне прагнення перемогти пандемію», - розповів міністр МОЗ Віктор Ляшко.

Вакцину продовжуватимуть постачати Україні у межах цієї ініціативи. Їх будуть використовувати у першу чергу для вакцинації працівників закладів освіти, щоб школи були відкритими й діти повернулись на очне навчання.

Довідка

Препарат американської компанії Moderna став другим у світі, який після завершення трьох етапів клінічних досліджень показав високу ефективність у запобіганні зараженню коронавірусом. Moderna повідомила, що ефективність її препарату для дорослих – 94,1%. Зокрема вона гарантує захист від важкого перебігу Covid-19. Пізніше у компанії зазначили, що через пів року після введення другої дози препарату вакцина ефективна на 90%.

Нагадаємо, Центральний комітет Профспілки працівників освіти і науки України звернувся до Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти і науки України стосовно проблем, які можуть виникнути через відсторонення невакцинованих працівників. Представники профспілки закликають урядовців перенести дату вступу у дію цього наказу на один місяць.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ