Європейський Союз виділив Україні понад 11,5 млн євро для підтримки реформи державного управління.

Про це повідомила пресслужба представництва України в ЄС.

Зокрема, зазначається, що ці кошти будуть спрямовані на підвищення ефективності та стійкості системи державного управління в умовах коронавірусної кризи.

Варто зауважити, що черговий транш фінансової допомоги від ЄС є частиною програми бюджетної підтримки на реформування державного управління на період 2016–2021 років, в рамках якої Україна отримає 90 млн євро.

Повідомляється, що задля того, аби отримати кошти від ЄС Україна має продемонструвати прогрес у реформуванні системи державного управління: покращити взаємодію між державними реєстрами, налагодити надання державних послуг із подальшим запровадженням і використанням цифрових технологій, оновити кадри та змінити спосіб управління людськими ресурсами в державних органах.

Нагадаємо, що Україна вже отримала 3 транші від ЄС на загальну суму 37,6 млн євро.

Голова представництва ЄС в Україні Матті Маасікас заявив, що реформа системи державного управління має ключове значення для України, тож ЄС продовжить підтримувати її, ділитися досвідом та надавати фінансову допомогу.

Маасікас наголосив, що реформа державного управління є однією з ключових для України, тому ЄС продовжить підтримувати її.

Зокрема, ЄС готовий ділитися досвідом та надавати фінансову допомогу.

Він наголосив, що держава має дотримуватися принципів публічного врядування, підзвітності та прозорості задля того, аби завоювати довіру громадян та представників бізнесу.

За його словами, це допоможе Україні швидше відновитися після економічної кризи, яку спричинив коронавірус.

Як писав «Вголос», стало відомо, яким категоріям українців не заборонили в’їзд в ЄС: деталі.

ІА "Вголос": НОВИНИ