Міністерство інфраструктури України направило офіційне звернення до Європейської комісії з пропозиціями посилити економічний тиск на рф та республіку білорусь.

Про це повідомляє прес служба міністерства.

"Незважаючи на вже запроваджені обмежувальні заходи, російський бізнес знаходить обхідні шляхи та продовжує здійснювати операції в інших країнах. Відповідно, наявні санкції повністю не досягають своєї мети. У зв’язку з цим, Мінінфраструктури пропонує Європейському Союзу:

  • повністю заблокувати наземне та морське транспортне сполучення з росією та білоруссю;
  • заблокувати можливість перевезення вантажів і людей до росії та білорусі через територію Європейського Союзу і через його кордони;
  • заборонити надання митних послуг щодо товарів, що доставляються до російської федерації та республіки білорусь.

Зокрема, вказані заходи необхідні для зупинки постачання до країни-агресора товарів подвійного призначення, що можуть використовуватися для військових потреб", - йдеться в повідомленні.

Раніше представники Мінінфраструктури закликали ЄС закрити усі порти для російських та пов’язаних з нею компаній, а також закрити доступ до автомобільної мережі для російських і білоруських перевізників. 

Як писав «Вголос», Україна візьме участь у засіданні Північноатлантичної ради. Зустріч проходитиме 6-7 квітня. Головуватиме – генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг.

Також ми інформували, що у Львові відбулися протесні акції проти мережі супермаркетів “Ашан”, які відмовилися йти з російського ринку.

ІА "Вголос": НОВИНИ