У Казахстані, де тривають акції масового протесту, не постраждав жоден українець. Для тих громадян України, які не змогли виїхати з країни, сьогодні мають відновити регулярні авіарейси за маршрутом Нур-Султан — Київ.

Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко на своїй сторінці у Facebook.
 
Як зазначили у міністерстві, українців серед загиблих, постраждалих або затриманих під час масових заходів в Казахстані немає. 
 
Також у МЗС додали, що 116 громадян України, які через скасовані авіарейси не змогли залашити країну, забезпечили тимчасовим житлом та продуктами харчування. Їхньому життю, здоров'ю та безпеці нічого не загрожує.
 
Як йдеться у дописі, сьогодні, 9 січня планують відновити регулярні авіарейси за маршрутом Нур-Султан — Київ. 
 
«За попередньою інформацією, 9 січня планується відновлення регулярних авіарейсів за маршрутом Нур-Сулатан — Київ. МЗС України взаємодіє із урядами іноземних держав, громадяни яких також не можуть залишити територію Казахстану. Враховуючи триваючу силову операцію та складну безпекову ситуацію, зокрема в Алмати та Алматинській області, нині найбезпечнішим варіантом для українців є залишатися в місцях їхнього тимчасового проживання», — зазначили у міністерстві.

Також раніше «Вголос» повідомляв:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ