В МЗС України сподіваються, що у майбутньому керівництво РФ постане перед міжнародним процесом на зразок Нюрнберзького за злочини під час війни в Україні.

Як пише «Європейська правда», про це в МЗС заявили після рішення Міжнародного кримінального суду почати офіційне розслідування щодо ситуації в Україні. 

МЗС зазначає, що події останніх днів дають підстави вважати, що на території України продовжують вчиняти воєнні злочини, які підпадають під юрисдикцію МКС. 

"Не зважаючи на те, що Україна не є стороною Римського статуту, наша держава визнала його юрисдикцію ad hoc на підставі заяв, поданих раніше. Так, Україна подала дві заяви до Міжнародного Кримінального Суду. Перша стосувалась подій, які мали місце в Україні у період з 21 листопада 2013 року до 22 лютого 2014 року, а друга заява стосувалась продовження скоєних злочинів в період з 20 лютого 2014 року. Аналіз цих двох заяв дав Офісу Прокурора усі підстави стверджувати про вчинення воєнних злочинів та злочинів проти людяності.

Вище військово-політичне керівництво Росії обов'язково постане перед Міжнародним Кримінальним Судом та відповість за кожен вчинений злочин. Це буде Нюрнберзький процес 21 століття", – заявили в МЗС України. 

Нагадаємо, сьогодні прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан оголосив, що розпочне розслідування ймовірних воєнних злочинів та злочинів проти людяності в Україні.

ІА "Вголос": НОВИНИ