Крім великих виробників, грибівництвом також займаються і невеликі сімейні господарства. Як результат, частка імпортного гриба на українському ринку незначна і поступово зменшується. Про це повідомляють в асоціації «Союз грибовиробників України», передає «Інфоіндустрія».
Основними постачальниками грибів в Україну є Польща і Китай, при цьому Польща постачає на український ринок в основному свіжі і бланшовані печериці, а Китай - мариновані екзотичні гриби.
Фахівці відзначають, що з року в рік обсяги виробництва грибів в Україні збільшуються зважаючи на зростаючі потреби споживачів.
«Грибовиробництва існувало ще в радянській Україні, але технологічний рівень і планове господарське управління в діючих на той час ринкових умовах робили його існування непростим. Інтенсивне комерційне культивування гриба почалося з економічних і соціальних перетворень, які прийшли з незалежністю. Сучасний рівень молода аграрна галузь отримала в 2000 -х роках, які ознаменувалися створенням великих підприємств, інтенсивним нарощуванням обсягів виробництва і якісним зростанням рівня технологічного оснащення» , - кажуть в асоціації.
Джерело: АПК-ІнформІА "Вголос": НОВИНИ